Gå til sidens hovedinnhold

Datoen er klar – fjerner passasjerbegrensningene

Troms fylkestrafikk åpner opp.

Snaue fire måneder etter at de strenge smittevernstiltakene ble innført, letter Troms fylkestrafikk nå ytterligere på smittevernet. Mandag den 6. juli opphever Troms fylkestrafikk passasjerbegrensningene i kollektivtrafikken.

Opphevelsen gjelder både busser, hurtigbåt og ferger, opplyser fylkestrafikk i en pressemelding torsdag.

«Beslutningen er forankret i fylkeskommunens beredskapsutvalg og baserer seg på nåværende smittesituasjon. Lignende vedtak er gjennomført i andre fylker», heter det i pressemeldingen.

Beslutningen tas med bakgrunn i den pågående smittesituasjonen i Troms.

– Nå er det lite smitte i Nord-Norge og vi anser det som forsvarlig å åpne mer opp i kollektivtrafikken. Vi vil opprettholde forsterket renhold på alle transportmidler, og fortsette informasjonsarbeidet vi gjør til våre reisende om gjeldende reiseråd, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune, i pressemeldingen.

Smittesituasjonen følges nøye av fylkestrafikk. En eventuell oppblomstring av smitte vil resultere i at tiltak igjen blir iverksatt, påpeker fylkesråden.

Men, påpeker Troms fylkestrafikk, opphevelsen av passasjerbegrensningene betyr ikke at man er tilbake til en normalsituasjon.

«Situasjonen er fortsatt ikke normalisert. De grunnleggende smitteverntiltakene for kollektivtrafikken tilsier at syke personer skal holde seg hjemme, og at alle praktiserer god hånd- og hostehygiene. De reisende i kollektivtrafikken rådes også til å vurdere reisens nødvendighet, unngå å reise i rushtiden og holde avstand til andre passasjerer», opplyser fylkestrafikk.

– Vi ber nå våre operatører fjerne merking av seter som til nå ikke har vært tilgjengelig for de reisende. Jeg vil også benytte anledning til å takke passasjerer, operatører, sjåfører og alle ansatte i kollektivtrafikken for stor samarbeidsvillighet, tilpasningsdyktighet og fleksibilitet i den krevende situasjonen vi alle er i, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Kommentarer til denne saken