- Dette er et bredt slipp, popmusikk med føtter innenfor både rock og punk, sier festivalsjef Stian Johansen i en pressemelding.

Rakettnatt slapp i dag fire nye artister til sommerens festival:

* Alice Merton fra Tyskland slo igjennom i 2017 med hiten «No Roots» og har i 2019 fulgt opp med det kritikerroste albumet «Mint».

- Det er kanskje ikke alle som har hørt Alice Merton, men hvis du setter på sangen «No Roots», så vet du at du skal på Rakettnatt 2020, sier Stian Johansen.

* Kristian Kristensen - som også spilte på festivalen i 2017.

- Da Kristian Kristensen spilte på Rakettnatt i 2017 ble vi tatt på senga av hvor populær han var, og det var mange som ikke fikk plass på konserten. Denne gangen skal Kristian selvfølgelig spille på hovedscena, og han kommer til å åpne Rakettnatt fredag ettermiddag, sier Stian Johansen.

* Rockbandet Glintshake fra Russland.

- Det er en spennende bølge med gode russiske artister, jeg oppdaget Glintshake for et par år siden, og fikk se dem live på off-programmet på Eurosonic i en fullpakket cafe. Jeg var ikke i tvil om at dette bandet måtte komme til Tromsø, sier bookingsjef Vasil Gjuroski

* Punkpoperne og spellemannprisvinnerne i Sløtface

- Sløtface er band med mye energi live, og musikken de har sluppet denne høsten er veldig bra, vi gleder oss til å høre albumet som kommer etter jul, sier Stian Johansen

Rakettnatt 2020 arrangeres 28.-29. august, og har allerede sluppet Sigrid, Mew og NorthKid.