Gå til sidens hovedinnhold

Næringslivstopper har kjøpt bolig til 13,5 millioner i Tromsø

Artikkelen er over 1 år gammel

Paret har slått seg opp på fisk og frakt.

For abonnenter

Nordlys har tidligere skrevet om Nøkken 22, boligen som ble solgt til 13,5 millioner kroner uten ferdigattest.

Det viste seg da boligen skulle omsettes for første gang på over 20 år, at det aldri ble gitt noen ferdigattest i byggesaken fra 2001.

Spesiell situasjon

Den noe spesielle situasjonen oppsto da Tromsø kommune tilbake i byggeåret returnerte anmodning om midlertidig brukstillatelse, fordi den ikke var komplett. En såkalt kontrollerklæring fra tiltakshaver manglet, og denne kom aldri kommunen i hende.

Det ble av samme grunn aldri utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på huset. Det betyr at den på salgstidspunktet ikke kunne tas i bruk som bolig på lovlig vis.

Ville ikke røpe kjøper

Det ble imidlertid igangsatt en prosess med Tromsø kommune for å få forholdet bragt i orden, og det ble arrangert visninger med forbehold om at boligen manglet ferdigattest.

Den ble solgt samme uken til 13,5 millioner kroner. Megler Ivar Nerdal i Sne ønsker ikke å røpe hvem som var kjøperne. Men av eiendomsoverdragelsen fremgår det at det er Lara Konradsdottir, daglig leder i Eimskip Norway AS, og Robert Ottesen.

Sistnevnte har de siste årene gjort det godt med selskapet Ice Fish i Tromsø, som driver med salg av ferske og frosne fiskeprodukter. Ottesen har vokst opp på fiskebåt/bruk – i Årviksand – og utdannet seg som fiskerikandidat i 1995. Han er i tillegg daglig leder i Corrente Holding og Levende torsk AS. Han har også en rekke styreverv i ulike fiskeribedrifter.

Frakter fisk

Konradsdottir har hatt sjefsjobben i Eimskip i flere år, det Tromsø-baserte selskapet har fraktet gods, i hovedsak frossen fisk, langs norskekysten og nedover i Europa i rundt 20 år, og trafikkerer en rekke havner langs hele kysten. Omsetninga er i overkant av en halv milliard kroner.

Konradsdottir har i tillegg til jobben som daglig leder i Eimskip, flere roller og styreverv i ulike bedrifter, flere av dem er også Ottesen involvert i.

Nordlys har vært i kontakt med Konradsdotir og Ottesen, og de ønsker ikke å kommentere saken.

Kommentarer til denne saken