Rakettnatt kunne i dag dele nyheten om at Stjernekamp-vinner Bilal Saab tar med seg bandet sitt NorthKid og spiller på festivalen til neste år.

Det er bare noen dager siden Bilal vant hele sulamitten - og finalesendinga på NRK inkluderte altså en låt sammen med bandet. Festivalsjef Stian Johansen har naturligvis fulgt programmet nøye, og gleder seg på vegne av både Bilal og band.

- Jeg har fulgt med på NorthKid siden starten, og høstens Stjernekamp har vist hvilket enormt potensiale det ligger i boybandet fra Finnmark, sier Johansen i en pressemelding fra festivalen.

NorthKid ble startet i 2016 og har til nå gitt ut fire singler. Det var deres foreløpig siste utgivelse, "Done fighting", som ble spilt på Stjernekamp.

"Bandet lager lekende pop, med en sound som de skriver at «du kan digge under parasollen på stranden, eventuelt i reinflyttinga på vidda». Bilal Saabs stemme, sammen med synth- og gitarriff, skaper musikk du ikke hadde trodd kunne komme fra tenåringene fra Finnmark," skriver Rakettnatt i pressemeldinga.

- Vi vil være en viktig scene for popmusikk fra nord, og NorthKid er helt klart et band vi har stor tro på, sier Johansen.

NorthKid er det tredje artistslippet fra Rakettnatt - fra før av er Mew og Sigrid annonsert. Johansen sier at forhåndssalget går så det griner.

- Vi har aldri solgt så mange billetter så tidlig før, sier Johansen.