Testet Tromsøbadet i natt – blir klart til åpning

- DET ER TETT: Tromsø-ordfører Kristin Røymo og daglig leder ved Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen, meddelte torsdag ettermiddag at Tromsøbadet åpner som planlagt 24. august.

- DET ER TETT: Tromsø-ordfører Kristin Røymo og daglig leder ved Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen, meddelte torsdag ettermiddag at Tromsøbadet åpner som planlagt 24. august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jubel på Templarheimen torsdag. Nå skal storbassenget bare fylles med vann.

DEL

Hele Tromsøbadet, inkludert det lekkasjerammede storbassenget, blir klart til åpning den 24. august.

Natt til torsdag ble det gjennomført nye tester på bunnen av det største bassenget i nye Tromsøbadet.

– Det er tett, fastslår Tromsø-ordfører Kristin Røymo fra bassengkanten på Templarheimen.

Sammen med nevnte Helsing-Schrøen, avdelingsdirektør for kultur og idrett i Tromsø kommune Bjarte Kristoffersen og kommunens Tromsøbad-representant Jørgen Drangfelt, kunne Røymo torsdag annonsere at hele badet er klar til den store åpningen neste helg.

– Det er selvfølgelig en stor lettelse, sier Tromsøbad-sjef Helsing-Schrøen.

– Vi har jobbet hardt for dette.

Åpner som planlagt

Tromsøbadet åpner dermed som planlagt lørdag den 24. august. I full skala. Det er ingen selvfølgelighet. Gjennom sommeren har det vist seg svært vanskelig å tette en lekkasje som ble oppdaget i begynnelsen av juli.

Først natt til torsdag denne uka ble det siste tettingsarbeidet gjort. Nå strømmer det tjue tusen liter vann i timen inn i bassenget, sier sjef Helsing-Schrøen.

– Totalt er det 3,5 millioner liter vann som skal inn i bassenget. Det vil ta 5–6 dager og fylle det helt opp, sier hun.

Testbading

Helt sikker på at det er tett kan man ikke være. Avdelingsdirektør for kultur og idrett i kommunen, Bjarte Kristoffersen, sier at det er først når bassenget er fullt at man kan få de endelige svarene.

– Men vi har veldig stor grunn til å tro at det er tett. Vi hadde ikke fylt vann i bassenget hvis vi ikke hadde trodde det, sier Bjarte Kristoffersen i kommunen.

– Det er ingen grunn til bekymring, sier Helsing-Schrøen.

De andre, mindre bassengene har allerede vært klar til åpning i flere uker. Snaue 1000 tromsøværinger har de siste ukene vært på besøk på Tromsøbadet for å teste anlegget. Det har gitt de ansatte verdifull erfaring.

– Tilbakemeldingene fra folk har vært bare positive og vi som driftsorganisasjon er trygg på det vi skal gjøre når vi åpner.

Derfor trenger man ikke å gjennomføre noen ytterligere testing av storbassenget, sier Tromsøbad-sjefen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken