Spenningen er stor foran kveldens pressekonferanse der regjeringen har varslet lettelser i de nasjonale smitteverntiltakene. Ekstra spent er ledelsen i Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

En lettelse i de strenge begrensningene for innendørs arrangement betyr nemlig at flere tusen flere billetter kan legges ut for salg til neste ukes festival.

Det mangler ikke på interesserte. Klokka 11.00, da de første TIFF-billettene ble lagt ut for salg, var pågangen så stor at festivalens nettsider måtte ta en liten timeout.

– Siden var nede i et par minutter helt på starten der, men det rettet seg fort opp, sier festivalsjef Lisa Hoen til Nordlys.

– En viss optimisme

Foreløpig kan TIFF kun selge 50 billetter til hver filmvisning. Dette tallet kan trolig økes til 200, dersom regjeringen innfri i sine forventede tiltakslettelser.

Festivalsjef Hoen tør ikke håpe på noe til tross for oppløftende signaler. Hun har selv forsøkt å få fiske ut så mye informajon som mulig både hos kulturdepartementet og øvrige beslutningstakere.

– Vi tør ikke håpe på noe før beslutninga er tatt.

– Men det er optimisme?

– Ja, det er en viss optimisme. Men vi er veldig realistisk. Vi er klar til å åpne for 200, men vi har ingen garanti for at det blir sånn.

Legges ut fredag

Festivalens kommunikasjonssjef, John-Kristian Dalseth, opplyser til Nordlys at det fortsatt er ledige billetter til TIFF neste uke.

Dersom regjeringen åpner for flere besøkende, legges billetter ut fredag.

Bestselgerne så langt hos TIFF:

  • Trond Giske - makta rår
  • A Human Position
  • Parallel Mothers
  • Red Rocket
  • Cop Secret