I dag, på selveste julaften, starter Nordlys ny nettavis i Tromsø. Julegaven til våre lesere bærer navnet Tromsø By. På nett er navnet på nyvinningen tromsoby.no.

- Vi har lenger gått svanger med ideen om en nettavis som rendyrker nyheter fra Tromsø. Vi vet at leserne våre vil ha lokale nyheter. Nå får de mer av det. Ambisjonen vår er å komme enda tettere på det som skjer i byen og ikke minst i bydelene, sier sjefredaktør Helge Nitteberg.

Han understreker at Tromsø By blir en nettavis hvor nyheter er den desidert viktigste ingrediensen.

- Nyhetene våre skal treffe bredt og være interessant for flest mulig i Tromsø. I tillegg skal historiene være ekstra relevant i den bydelen eller det miljøet som historien har sitt utspring fra. Vi skal komme tettere på byen og tettere på menneskene som utgjør byen vår, sier Nitteberg.

Alt innhold fra Tromsø By blir publisert på det nye nettstedet tromsoby.no, samt via Nordlys.no. Abonnerer du på Nordlys, får du tilgang på alt innhold på tromsoby.no. Det er også mulig å bli abonnent kun på tromsoby.no for dem som ønsker det.

- Vi gjør denne etableringen fordi vi tar leserne våre på alvor. Vårt oppdrag er å levere god og relevant journalistikk. Det betyr også at vi tar innover oss at majoriteten av abonnentene våre lever sine liv i Tromsø, sier Nitteberg.

Tre journalister vil jobbe dedikert med det nye produktet. Andreas B. Høyer leder det daglige arbeidet.

- Vi setter stor pris på tips om det som rører seg i byen, enten det er konsekvenser av lokalpolitikk, lokalt næringsliv eller andre gode historier, oppfordrer Nitteberg.