Helene (25) vil gjøre tromsøværingene hakket skjønnere

SPENNENDE: For Helene Prebensen er det en drøm som går i oppfyllelse når hun nå har åpnet sin egen beautysalong. Her selges det både hudpleie og sminke, i tilleg til ulike behandlinger. Prebensen har også planer om å kunne tilby injeksjoner, samt leie ut rom til andre aktører innen beautyindustrien, som tar seg av for eksempel negler og bryn/vipper.

SPENNENDE: For Helene Prebensen er det en drøm som går i oppfyllelse når hun nå har åpnet sin egen beautysalong. Her selges det både hudpleie og sminke, i tilleg til ulike behandlinger. Prebensen har også planer om å kunne tilby injeksjoner, samt leie ut rom til andre aktører innen beautyindustrien, som tar seg av for eksempel negler og bryn/vipper. Foto:

Etter ett år med nettbutikk åpner Helene Prebensen egen skjønnhetsbutikk i Tromsø sentrum.

DEL

– Dette er drømmen som går i oppfyllelse, og det føles veldig godt!

Helene Prebensen (25) står midt i sin to dager gamle skjønnhetssalong og ser seg rundt. Veggene er lyst, og hyllene er fylt opp med fargerike produkter. Bak en glassvegg sitter kollega Johanne Kristensen (31) og gjør seg ferdig med en ny bestilling. De to damene stråler – og det er ikke bare på grunn av makeupen.

For ganske nøyaktig ett år siden startet Prebensen nettbutikken Top Notch Beauty, med moren som businesspartner. Hun la ikke skjul på at hun etter hvert ønsket å utvide med egen, fysisk butikk. Når hun nå står i sin egen sjappe, er det med et stort glis – og enda større ambisjoner.

Butikken har skiftet navn til Kirei – et japansk ord som betyr «beauty, clean, pretty, neat». Søsteren til Prebensen har blitt med på eiersiden, og bedriften jobber nå med å utvide assortimentet sitt, samt tilbyr både hudpleie- og sminketimer.

– Beauty er min lidenskap. Det har vært det siden jeg var bitteliten. Jeg brukte tiden på å sminke venninnene og familien min. Jeg elsker det fremdeles. Sminke er min greie, smiler Prebensen.

DUO: Helene Prebensen og Johanne Kristensen er begge makeup-artister. De ser frem til å fylle butikken med produkter, og å hjelpe tormsøværinger med både sminke og hudpleie.

DUO: Helene Prebensen og Johanne Kristensen er begge makeup-artister. De ser frem til å fylle butikken med produkter, og å hjelpe tormsøværinger med både sminke og hudpleie. Foto:

Store planer

Kirei holder til sør i Storgata, i de gamle lokalene til Frost frisør. Lokalene er store, og foreløpig ikke helt fylt opp. Prebensen har planer om å ansette en egen hudpleier i løpet av høsten, og en sykepleier til å gjøre behandlinger litt etter årsskiftet. I tillegg har de under oppussingen av lokalene laget fem kabinett/behandlingsrom som de håper å få leid ut til selvstendig næringsdrivende i skjønnhetsbransjen, eksempelvis de som fokuserer på negler eller bryn og vipper.

– Vi har også en kirurg med på laget, som vi jobber sammen med for å se på hva kan tilby. Mulig blir det å gjøre laserbehandlinger, injeksjoner og enkle inngrep. Vi får se, sier Prebensen.

Ifølge Prebensen er Kireis filosofi at folk skal kunne svinge innom på morrakvisten, få en kvikk ansiktsmaske, sminke, for så å gå videre på sin vei. Kjapt og enkelt og ikke så fryktelig dyrt.

– En liten quick fix, det er herlig. I tillegg kan større grupper kan booke seg inn sammen. Vennegrupper, folk som skal gifte seg, slike ting. Så kan man kose seg i lag, få litt sminke lagt, høre på sin egen musikk og så videre, sier Prebensen.

Skummelt, men fint

Kirei åpnet som smått onsdag, men fyller gradvis opp butikken fremover. I tillegg til butikkdelen og de fem behandlingsrommene, har de nesten 100 kvadratmeter i underetasjen som de foreløpig ikke helt har bestemt seg for hva de vil bruke til.

– Vi ønsker i alle fall å lage et eget rom til større grupper, sier Prebensen.

Det er med spenning hun nå tar løs på neste kapittel i sin karriere.

– Jeg har en veldig god følelse. Jeg gleder meg til vi er ordentlig i gang med å drifte, og til vi blir enda flere her. Jeg har kjempetro på konseptet. Det er alltid en risiko å starte noe eget. Det er skummelt, men jeg har drømt om dette så lenge at det er verdt det uansett, smiler hun.

– Og så er vi flinke, vi som holder på her. Vi har erfaring, er begge makeupartister og har god kunnskap om produktene vi selger, og hvordan tilpasse produkter til hva folk trenger. Jeg tror dette skal gå bra!

Artikkeltags