Hylles som et av verdens heftigste reiseeventyr i 2020: – Starten har vært overraskende bra

POPULÆRT: Birtisk storavis erklærer en tur med båten Brim som et av verdens virkelige reiseeventyr. Da blir også eieren fornøyd.

POPULÆRT: Birtisk storavis erklærer en tur med båten Brim som et av verdens virkelige reiseeventyr. Da blir også eieren fornøyd. Foto:

Brim, den første båten til selskapet Brim Explorer, får igjen oppmerksomhet i utlandet. Motiverende, sier sjefen.

DEL

Båten Brim har vært på havet i bare tre måneder, men har allerede klart å skape bølger i turistmarkedet.

Nå kan de også skryte av hederlig omtale i det store utland. Den britiske avisa The Telegraph har nemlig vært ute på og jaktet hvaler sammen med besetningen på den nye turistbåten. Den opplevelsen ble såpass sterk at avisas reiselivsjournalist Sarah Baxter har kåret en tur med Brim Explorer til en av verdens femti største reiseeventyr i 2020.

«Brim Explorer tar Arctic Zen til et nytt nivå», erklærer The Telegraph, og trekker fram hvor stillegående den nye båten er.

Stolt over kåringen

Brim er nemlig ikke helt som alle de andre turistbåtene i byen. Båten er en hybridbåt og kan gjøre unna store deler av hvalsafariene uten en durende dieselmotor. På elektrisk blir opplevelsen helt spesiell, mener avisa The Telegraph.

«Båtens hybrid-elektriske-motor lager ingen lyd eller vibrasjoner og tilbyr hvalsafari i stillhet», skriver avisa.

– At vi klarer å havne på en slik kåring, er fantastisk. Det er først og fremst utrolig motiverende å få den anerkjennelsen, sier Espen Larsen-Hakkebo i Brim Explorer.

Det er samtidig liten tvil om at det er en del arbeid som er lagt ned i å få ut selskapets budskap.

– Vi har arbeidet målrettet med å nå ut med det vi gjør. Jeg vil ikke si at vi har gjort noen stunts, men allerede før vi var i drift hadde vi over 3000 medieoppslag verden rundt. Vi har invitert så mange vi kunne om bord i båten.

Tøft vær

PR-innsatsen har vært en medvirkende faktor til at selskapet har fått en god start.

– Starten har vært overraskende bra. Vi har hatt veldig godt belegg både i desember og nå i januar.

– Selv om været ikke har vært helt med dere på nyåret?

– Nei, værgudene har ikke spilt på lag. Når vi ikke har hatt mulighet til å gå ut på havet, har vi funnet en fjord eller en øy vi kan gå til. Da tilbyr vi en pakke til redusert pris, noe som har blitt godt mottatt både av kunder og agenter.

Båten var ikke gratis. Gründerne Agnes Árnadóttir og nevnte Larsen-Hakkebo, som sammen eier selskapet Brim Explorer AS, har tidligere uttalt at båten Brim kostet 50 millioner kroner å bygge.

I mai forlater Brim byen og setter kursen for en sommer i Lofoten. Samtidig settes en ny, identisk båt på havet. Bard skal til Svalbard i sommer, før den setter kursen mot Tromsø.

Ifølge det britiske konsulentselskapet Newsworks når The Telegraph ut til over 2,7 millioner lesere daglig.

Artikkeltags